تفاوت TVI و CVI و HD

دوربین مداربسته TVI ، CVI و AHD هرسه از تکنولوژی های دوربین مدار بسته آنالوگ می باشند، در فناوری آنالوگ ویدئوهای فشرده نشده از دوربین با وضوح بالا را از طریق کابل های کواکسیال از نقطه ای به نقطه ی دیگر منتقل می شود، پاسخ به این سوال که ” TVI ، CVI یا AHD کدام بهتر است؟”  را در ادامه این مقاله توضیح خواهیم داد.

 دوربین مداربسته HD

مهمترین مزیتی که در ظهور دوربین مداربسته HD دیدیم این بود که دوربین های مداربسته HD  نیازی به ارتقاء کابل نداشتند، دلیل آن این است که دوربین مداربسته HD نیز همانند دوربین های آنالوگ قدیمی در بستر کابل‌های کواکسیال است. این ویژگی نصب دوربین‌ مداربسته جدید را آسان می‌کند در حالی که نیازی به تعمیرات اساسی کل سیستم کابل‌کشی شما نیست. هنگامی که در نظر بگیرید که مشتریان چقدر زمان و پول برای سیستم های دوربین مداربسته خود سرمایه گذاری کرده اند، متوجه خواهید شد این ویژگی چه اهمیت ویژه ای در ارتقا سیستم نظارتی دارد.

رقابت برای تولید استانداردهای HD-CCTV ابتدا منجر به تولید تکنولوژی  HD-SDI را به ما داد. این یک پیشرفت قابل توجه است، اما ما بر روی HD-CVI، HD-TVI، و HD-AHD تمرکز خواهیم کرد زیرا اینها قدرتمندترین فناوری های آنالوگ هستند که تا کنون عرضه شده است.

تفاوت بین تکنولوژی های TVI ، CVI و AHD

همانطور که قبلاً نیز به این مورد اشاره کردیم به دنبال نیاز برای ارتقا کیفیت دوربین های آنالوگ شرکت های تولید کننده دوربین مداربسته همانند شرکت داهوا  تکنولوژی CVI ، شرکت هایک ویژن تکنولوژی TVI و کمپانی نکسچیپ نیز AHD را عرضه کردند.

دوربین مداربسته CVI چیست؟

CVI که مخفف(Composite Video Interface)  توسط کمپانی داهوا در سال 2012 توسعه یافت و در سال 2014 شروع به انتشار گسترده کرد. این فناوری پیشرفتی برای دوربین های مدار بسته بود. تصاویر HD را به ارمغان آورد و به تصاویر آنالوگ با وضوح بالا اجازه داد تا بیش از چهارصد و حتی پانصد متر کابل را طی کنند.

دوربین مداربسته CVI

مزایا و معایب دوربین مداربسته CVI

از مزایایی این دوربین ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتقال تصویر در بستر کابل کواکسیال تا 500 متر
  • 720p تا 60 فریم در ثانیه، 1080p تا 30 فریم در ثانیه
  • عدم تاخیر در انتقال تصویر
  • انتقال صدا و تصویر
  • انتقال برق از طریق کابل کواکسیال
  • رزولوشن بالا در بستر آنالوگ
  کدک های دوربین مداربسته؛ چیست و چند نوع هستند؟

در مورد معایب این تکنولوژی میتوان به دستگاههای CVR  که برای این دوبین ها طراحی شده بودند اشاره کرد، که تنها دوربین های CVI  و آنالوگ را پشتیبانی میکردند اشاره کرد که اکنون نیز با تولید XVR  ها دیگر این مشکل وجود ندارد.

دوربین مداربسته TVI چیست؟

دیری نپایید که تکنولوژی دیگر دوربین مداربسته TVI در بازار ظاهر شدند، TVI که مخفف (Transport Video Interface) توسط Techpoint توسعه داده شد و توسط بسیاری از سازندگان، به ویژه هایکوژن رقیب اصلی داهوا، مورد استفاده قرار گرفت، هایک ویژن بزرگترین تولید کنندهTVI در جهان است.

دوربین مداربسته TVI

مزایا و معایب دوربین مداربسته TVI

از مزایایی این دوربین ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتقال تصویر در بستر کابل کواکسیال تا 500 متر
  • 720p تا 60 فریم در ثانیه، 1080p تا 30 فریم در ثانیه
  • عدم تاخیر در انتقال تصویر
  • انتقال صدا و تصویر
  • انتقال برق از طریق کابل کواکسیال
  • رزولوشن بالا در بستر آنالوگ

دوربین مداربسته AHD چیست؟

سپس AHD  (Analog High Definition), که توسط NextChip، یک سازنده کره ای توسعه یافت، جالب ترین قسمت تکنولوژی AHD این است که  بیشتر توزیع آن در قالب برندهای بی نام بوده است. با این حال، اخیراً توسط Samsung Hanwha  مورد استفاده قرار گرفت و این فناوری را تا جایی که بازارهای اصلی و پایداری بلندمدت پیش می‌برند، به طور قابل‌توجهی قانونی‌تر کرد. علاوه بر این، دوربین هایAHD  بسیار ارزان هستند و برای اشغال بازار ارزان قیمت در نظر گرفته شده اند.

کدام تکنولوژی بهتر است ؟

بنابراین تفاوت های اولیه بین این فناوری ها چیست؟ شاید متوجه شده باشید که هیچ یک از مشخصات فنی واقعاً با یکدیگر تفاوت ندارند. تفاوت‌های جزئی در مورد تراشه‌ها یا حسگرهای تصویری که استفاده می‌کنند وجود دارد، اما در نهایت، به اندازه‌ای نیست که بتوان آن را برای کاربر نهایی بیان کرد، حال فرض کنید از تک تک فروشندگان و تولیدکنندگان  همین سوال می‌کردید. در این صورت، آنها احتمالاً ساعت ها از معایت تکنولوژی های دیگر خواهند گفت و به مزایایی تکنولوژی که عرضه میکنند می پردازند.

  چه زمانی از کابل کواکسیال ترکیبی و کی از کابل کواکسیال تکی استفاده کنیم؟

قیمت کدام یک ارزان تر است؟

همانطور که تا اینجا مقاله متوجه شدید تکنولوژی AHD برای رقابت با دو تکنولوژی TVI و CVI  و به دست آوردن بازار به قیمت ارزان روی آوردند، نمی توان گفت که این ارزانی سبب کاهش کیفیت شده باشد، اما تاثیر کمتری بروی کیفیت گذاشته است.

آیا می توان تکنولوژی ها را ادغام کرد ؟

به طور خلاصه هم می توان پاسخ مثبت و هم منفی به این پرسش داد، این پاسخ به نوع دستگاه و بازه زمانی ارتباط مستقیم دارد اما در حال حاضر می توان به XVR ها همه ی أنواع تکنولوژی ها را متصل کرد . در ادامه به صورت مفصل به این موضوع می پردازیم.

چیزی که شما را به عنوان یک مشتری نگران می کند این است که این فناوری ها چگونه ویدیوهای خود را رمزگذاری می کنند یا به عبارت دقیق تر، در دستگاههای ذخیره ساز DVR  رمزگذاری می کنند، دوربین های مداربسته داده های خود را برای رمزگذاری به دستگاه های DVR ارسال می کند، مشکل اینجاست که هر تکنولوژی باید از DVR خودش استفاده کند.

 بنابراین برای مثال، شما نمی توانید یک دوربین HD-CVI را با یک DVR HD-TVI تطبیق دهید. این مهم است زیرا مصرف کننده ابتدا به فناوری خریداری شده پایبند است. البته در سری های جدید دستگاه ها قالبیت 6in1 کمک میکند تا تمام تکنولوژی ها را در یک دستگاه پوشش دهید.

6in1 یک قابلیت شگفت انگیز

با ظهور تکنولوژی های جدید و مشکل عدم همخوانی بین تکنولوژی ها به منظور جذب بازار شرکت که به تولید دستگاه های هیبریدی و پنتابرید و 6in1 ها به بازار عرضه شدند، در این بین کمپانی داهوا با ارائه دستگاه XVR  بازار خوبی را بدست آورد و سبب شد تا شرکت های دیگر نیز به این عرصه وارد شوند.

  فیلتر ICR دوربین مداربسته چیست؟

کمپانی های تولید کننده دستگاه های ahd  نیز دستگاه های با عنوان 6in1 یا 5in1  را که به معنای پشتیبانی دستگاه از تکنولوژی AHD , CVI , TVI , CVBS , IP , XVI  می باشد. به عبارتی می توان گفت در حال حاضر دستگاه ها اغلب تکنولوژی ها را پشتیبانی می کند اما این ویژگی برای همه جوابگو نیست.

کلام آخر

بهتر است قبل انتخاب و خرید از مشاوره رایگان مشاورین شرکت آریاگستر الکترونیک در واحد فروش و فنی بهره مند شوید، اما برای جمع بندی میتوان گفت ویژگی ها و معایب هر کدام نشانگر هویت آن تکنولوژی است.

اگر به دنبال قیمت و امکانت هستید AHD  میتواند بهترین انتخاب باشد اما اگر کیفیت معیار اصلی شماست میتوانید به سراغ CVI  یا TVI  بروید، البته تفاوت کیفیتی بین این سه تکنولوژی آنقدر فاحش نیست که شما را از خرید AHD  منصرف کند و درصورتی که به دنبال دوربینی فراتر از این سه تکنولوژی هستید باید از فناوری دوربین های تحت شبکه یا IP  استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *