21 آذر روز جهانی کوهستان و کوهنوردی

21 آذر روز جهانی کوهستان

21 آذر ماه مصادف 11 دسامبر هر سال روز جهانی کوهستان و کوهنوردی نامگذاری شده است نامگذاری روز کوهستان از طرف سازمان ملل در سال 2003 روز 11 دسامبر بوده است .

اهمیت کوهستان و کوهنوردی :

در فرهنگ جهانیان کوه و کوهستان نماد استقامت و استواری بوده است کوهنوردی در کوهستان به دلیل ایجاد طراوت و انجام ورزشی مفرح در بین همگان محبوب می باشد

ورزش کوهنوردی به صورت انفرادی و گروهی انجام می شود و هدف از انجام ورزش کوهنوری ایجاد نشاط ، سلامتی ، تندرستی و ایجاد اعتماد به نفس می باشد .

در کشور ایران نیز هر ساله گروه های کوهنورد با ایجاد تشکل های کوهنوردی سعی بر این دارند فرهنگ کوهنوردی را زنده تر و با ترویج ورزش موجب نشاط عمومی شوند .

انواع کوهنوردی در کوهستان :

صخره نوردی :

این ورزش یکی از سخت ترین ورزش های کوهستان می باشد و معمولا به صورت گروهی انجام می شود انجام ورزش صخره نوردی همراه با وسایل لازم جهت انجام این ورزش ضروری می باشد از ملزومات ورزش صخره نوردی می توان به کلاه ایمنی ، طناب ، گیره ، کفش صخره نوری و کچ مخصوص سنگ نوردی اشاره کرد .

صخره نوردیکوهنوردی :

این ورزش معمولا با سختی کمتری مواجه می باشد و معمولا به صورت انفرادی و گروهی انجام می شود از مزیت های کوه نفردی گروهی می توان به ایجاد نشاط و ایجاد صمیمیت و کار گروهی بین اعزای تیم اشاره کرد .کوهنوردی

برف نوردی :

برف نوردی در کوهستان معمولا به دلیل وجود سرما و معابر سخت یکی از ورزش های تیمی مفرح همراه با لوازم و امکانات ضروری می باشد از لوازم ضروری ورزش برف نوردی کوهستان می توان به طناب و کفش مخصوص و گیره و چادر اشاره کرد

  منظور از زوم دیجیتال و اپتیکال در دوربین های مداربسته

پوشیدن لباس گرم و محافظت از پاها در حین انجام برف نوردی از ضروریات این ورزش مفرح می باشد .

برف نوردیسازمان فائو

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو ، هر سال با تعیین یک موضوع، از کشور های کوهستانی و اعضای مشارکت برای کوه‌ها (MP) دعوت می‌کند تا با اجرای آیین‌های ویژه نظیر گردهمایی و … اجرای برنامه‌های کوهنوردی در بزرگداشت این روز و تاکید هر چه بیشتر بر اهمیت و نقش کوهستان بکوشند.

زمانی که سازمان ملل متحد این روز را به عنوان روز جهانی کوهستان و کوهنوردی نام گذاری کرد نمادی هم برای آن در نظر گرفتند. این نماد از سه مثلث متساوی الاضلاع تشکیل شده است که هر کدام از این سه مثلث نمادی از فرایند و نقش‌هایی است که کوه در زندگی ما دارد.

اولین مثلث از سمت راست که علامتی سبز رنگ دارد نشانی از سرسبزی و محصولاتی که در دامنه کوه ها رشد می کند را همراه خود دارد. دومین مثلث یک دایره نارنجی در دل خود دارد، که این نشان می دهد که در دل کوه گنج هایی به صورت منابع طبیعی نهفته است. ما شاهد هستیم که منابع زیادی را می‌توانیم از دل کوه‌های بیرون بیاوریم. در آخر به نوک قله کوه که می‌رسیم جایی که رسیدن به آن باعث فتح قله کوه می شود. یک الماس آبی رنگ در بالای این کوه قرار دارد، که این به معنای حفظ دمای محیط زیست و همین طور حفظ دمای زمین است.

از جمله ویژگی هایی که کوهنوردی در افراد ایجاد می کند می توان به افزایش اراده و صبر، از بین بردن خستگی و ناامیدی، بالا بردن قدرت جسمانی بدن و افزایش خلاقیت است.

  فرق بین بیت ریت و رزولوشن چیست؟

و چند نکته درباب حفاظت از محیط زیست و کوهستان :

  1. از روشن کردن آتش بر روی منابع طبیعی محیط زیست مثل سبزه ها ، درختان و علف های روینده خودداری فرمائید
  2. بعد از استفاده از آتش از خاموش بودن آن اطمینان حاصل نمائید
  3. از پرت کردن آشغال و زباله در مسیر کوهستان خودداری فرمائید و حتما بعد از استفاده مواد غذایی زباله را در محل زباله دان و یا کیسه مخصوص زباله قرار دهید .
  4. از لگد مال کردن منابع طبیعی منجمله علف و چمن در کوهستان برای حفظ منابع طبیعی خودداری کنیم
  5. از کشتن یا آزار و اذیت جانوران خزنده و حشرات خودداری کنیم :
  6. تا حد امکان از دستکاری و آسیب رسانی به منابع محیط زیست و در کوهستان خودداری کنیم
  7. از نوشتن یادگاری و یا شعار تبلیغاتی در کوهستان به خودداری کنیم

برای مشاهده مقاله ای در این زمینه می توانید از این سایت دیدن فرمائید

آریا گستر الکترونیک به عنوان خانواده کوچکی از برقراری و حفاظت از امنیت در راستای ترویج کوهنوردی و حفاظت از منابع طبیعی در کوهستان فرار رسیدن روز کوهستان را به تمام ایرانیان تبریک گفته و جهت از ورزش مفرح کوهنوردی این مقاله رو انتشار داده است .

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *